KVKK Aydınlatma Metni

AKSAN KOZMETIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

 

Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını amaçlayan 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”)’nun “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10. maddesi ile 10 Mart 2018 tarih ve 30356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ uyarınca işbu Aydınlatma Metni ile veri sorumlusu sıfatıyla Deliklikaya Mah. Kısıklı Cad Teskoop San. Sit. No:23-25, 34555 Arnavutköy/İstanbul adresinde mukim Aksan Kozmetik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi.  (“Şirket”) olarak işlenen kişisel verileriniz hakkında sizleri bilgilendirmeyi hedeflemekteyiz.

 

  1. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLER

 

Şirket ile ilişkiniz kapsamında aşağıdaki kişisel verileriniz işlenmektedir;

 

  • Kimlik Bilgileriniz: Ad soyadı,
  • İletişim Bilgileriniz: Adres bilgisi, e-posta, telefon numarası,
  • Hukuki İşlem Bilgileriniz: Dava dosyasındaki bilgiler, adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler,
  • Finans Bilgileriniz: Banka, hesap ve kart bilgileri, fatura ve borç bilgisi, kredi ve risk bilgileri,
  • Müşteri İşlem Bilgileriniz: Sipariş bilgisi, talep bilgisi, fatura, senet, çek bilgileri, alışveriş geçmişi.

 

  1. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI

 

Şirket ile ilişkiniz kapsamında elde edilen kişisel verileriniz aşağıda yer verilen amaçlarla işlenmektedir.

 

  • Ürünlerin satış süreçlerinin yürütülmesi,
  • Ürünlere yönelik satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi,
  • Kişiye özel ürün hazırlama sürecinin yürütülmesi,
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Muhasebe süreçlerinin yürütülmesi,
  • Talep ve şikayetlerin yönetimi,
  • Müşterilere yönelik bilgilendirme yapılması,
  • Ürün ve hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi,
  • Müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi,
  • Ürünler, yayınlar, etkinlikler ve iş hayatına yönelik bilgilendirme, etkinliklere davet, tebrik, tanıtım iletileri gönderilmesi,
  • Organizasyon ve etkinliklerin düzenlenmesi,
  • Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • Raporlama sürecinin yürütülmesi,
  • Vadeli satış sürecinin yürütülmesi,
  • Nakliye ve kargo süreçlerinin yürütülmesi,
  • Gümrük ve lojistik süreçlerinin yürütülmesi,
  • Hukuk işlerinin takibi, yürütülmesi ve raporlanması,
  • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi.

 

  1. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

 

Kişisel verileriniz, KVKK’nın kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metni’nin 2. maddesinde yer alan amaçların gerektirdiği ölçüde; yurt içindeki yetkili kurum ve kuruluşlara, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve yetkililerine aktarılabilmektedir.

  

  1. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMLERİ VE HUKUKİ SEBEPLERİ

 

Kişisel verileriniz, Şirketimizle hukuki ilişkinizin kurulması esnasında ve söz konusu ilişkinin devamı süresince sizlerden, üçüncü kişilerden ve yasal mercilerden olmak kaydıyla internet sitesi, mobil uygulamalar, elektronik posta, telefon, başvuru formları gibi araçlar üzerinden, Şirketimiz ile yapılan yazılı veya sözlü iletişim kanalları aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır. Bu doğrultuda toplanan kişisel verileriniz KVKK’nın 5, 8. ve 9. maddelerinde belirtilen ve aşağıda yer verilen hukuka uygunluk sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

 

  • Açık rızanın alınması,
  • Türk Ticaret Kanunu başta olmak üzere Şirketimizin tabi olduğu mevzuatta açıkça öngörülmüş olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Hukuki yükümlülüğün yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

 

  1. KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI

 

KVKK’nın 11. maddesi hükümleri uyarınca kişisel verilerinize ilişki olarak aşağıdaki haklarınız bulunmaktadır.

 

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi halinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

 

  1. HAK VE TALEPLERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇMEK İSTERSENİZ

 

KVKK’nın 11. maddesi hükümleri uyarınca kişisel verilerinize ilişkin olarak yasal haklarınız uyarınca taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları hakkında Tebliğ’de belirtilen şartlara uygun düzenlenmiş dilekçeyle Deliklikaya Mah. Kısıklı Cad Teskoop San. Sit. No:23-25, 34555 Arnavutköy/İstanbul adresine kimlik tespiti yapılmak suretiyle bizzat elden iletebilir ya da noter kanalıyla ulaştırabilirsiniz. Bunun yanında aksankozmetik@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta (KEP) adresine, güvenli elektronik imza ve mobil imza ya da tarafınızca şirketimize daha önce bildirilen ve tarafımızca teyit edilmiş olan şirket sistemimizdeki elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@aksankozmetik.com.tr elektronik posta adresine iletebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.